Whitegurlsgonmad

Julia Persson / 28 November, 2014 - 15:52 / Allmänt
0 kommentarer



Studiedag @ Helsingborg

Julia Persson / 28 November, 2014 - 10:05 / Allmänt
0 kommentarer




Inspiration

Julia Persson / 27 November, 2014 - 09:50 / Allmänt
0 kommentarer



Mot veterinären

Julia Persson / 24 November, 2014 - 09:22 / Allmänt
0 kommentarer





Om ni undrar vad jag gör

Julia Persson / 23 November, 2014 - 18:59 / Allmänt
0 kommentarer




När man har så ont att sömn inte finns på kartan

Julia Persson / 20 November, 2014 - 01:27 / Allmänt
0 kommentarer





❤️❤️

Julia Persson / 17 November, 2014 - 23:18 / Allmänt
0 kommentarer



Smutsgris❤️

Att försöka hitta vem jag är

Julia Persson / 16 November, 2014 - 22:18 / Allmänt
0 kommentarer

Nu i samband med gymnaievalet har jag och alla andra i min närhet blivit mer och mer tvungen att tänka på vad jag vill i framtiden, vad jag vill jobba med och vem jag är. Vad är viktigast för mig och vad satsar jag på? 
En sak i allt det här har jag insett, det är inte enkelt. Det är inte lätt att, 15 år gammal, bli tvungen att välja vad du vill i framtiden när du inte ens vet vem du är. 
Jag har alltid vetat att jag vill göra nåot stort, något viktigt. Det kanske är asklyschigt eller bara en stor dröm, jag tror inte det är omöjligt. Jag försöker reda ut det här, vill jag ha en stabil framtid, en bra utbildning och försöka få ett jobb, stanna här i Sverige och skapa någon sorts grund, eller vill jag ta risker, prova mina vingar och satsa allt? Det är frågan. 

Mina två största drömmar i livet änsålänge: 
Bo i Kalifornien. 
Försörja mig på ridningen. 
 
Kommer jag bli tvungen att välja? Kan jag kombinera dessa två? Är det rimligt? Måste det vara rimligt? Vill jag verkligen satsa allt på hästarna? Vill jag inte hellre ha ett bra, välbetalt jobb och springa runt i klackar och kavaj varje dag? Så jäkla många frågor, med tyvärr allt för få svar. Borde jag läsa ekonomi eller ska jag ta samhäll? Kanske gå hästgymnasiet och lösa till extra ämnen för att få högskolebehörighet? Ska jag ens hoppas på att komma in på NIU´n? Är det lönt?Är jag verkligen tillräckligt bra? Vissa säger att det är lugnt, det är inte livsviktigt. Du kan alltid läsa upp dina betyg på komvux om du skulle ändra dig i framtiden. Andra säger att det är ditt livs beslut u ska ta. vem ska man tro på? 
Jag har aldrig varit den som tar det lugnt, som bara är go with the flow och liksom chansar. Jag vill alltid välja rätt, göra rätt och få ut ett helt rätt resultat av mitt arbete. Det är så jag är. Här är mina planer i någonsånär rankad ordning. Min hjärna sprängs snart. 
 
1. Nationell idrottsutbildning/Samhäll/Betéende - Polhemsskolan
2. Samhäll/Betéende - Katedralskolan
3. Samhäll/Internationell profil - Procivitas Privata Gymnasium
Dessa kommer antagligen ändras ganska radikalt innan jag gör mina ansökningar, men det är såhär tankegången går just nu. 
 
Åhhh gud hjälpe mig med detta. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jk tiden räckte inte till

Julia Persson / 10 November, 2014 - 22:55 / Allmänt
0 kommentarer



Det kommer inlägg

Julia Persson / 10 November, 2014 - 11:15 / Allmänt
0 kommentarer

Ikväll så, då jäklar ska jag låta fingrarna brinna över tangentbordet och skriva något smashing inlägg till er, har ett ämne i huvudet jag gärna vill skriva om. Just wait and see! ❤️❤️ 

Ha en underbart gråglittrande Måndag allihop! ❤️

Yesterday's

Julia Persson / 10 November, 2014 - 08:42 / Allmänt
0 kommentarer



Torreberga by eftermiddag

Julia Persson / 07 November, 2014 - 16:58 / Allmänt
0 kommentarer






Kvällis i ridhuset

Julia Persson / 03 November, 2014 - 18:06 / Allmänt
0 kommentarer

  







"Du kan bara bli bra på att rida av att rida"

Julia Persson / 01 November, 2014 - 23:41 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
Dag ut och dag in. Hoppar på den där cyklen i motvind varje dag efter skolan och ger dig iväg de 4 km till stallet oavsett väder. Mockar, gör mat och sopar, putsar, borstar och tränar. Tränar för tränare 2-3 gånger/vecka. Åker på tävling efter tävling, helg efter helg men resultaten existerar inte. Vad är det som i 99 % av fallen skiljer dig från segraren? Tvåan, trean och fyran med för den delen. För mig, har det alltid varit antalet ridtimmar. Jag får 1 h om dagen. De får tre. Jag gör övningen 1 gång. De får upprepa alla övningar 2-3-4 gånger om dagarna. Rida över samma bommar och repetera. Repetera, repetera, repetera. Repetition är nyckeln till succes eller hur? Det har vi väl alla märkt, som när du pluggar inför ett prov. Har du gått igenom alla frågorna fler gånger går det i 100 % av fallen rätt mycket bättre än om du bara kollade igenom dem 1 gång kvällen innan. (Ifall du inte är Einstein eller whatever.) 
 
I alla dessa år jag hållt på med denna sporten har jag alltid trott att mina föräldrar på något magiskt sätt skulle trolla fram fler ridtimmar åt mig (fler ponnyer) så att jag också skulle kunna tävla mot Sveriges ponnyelit och vinna fina rosetter på de allra flashigaste nationella meetingen. Få rida i täten på det där ärevarvet, på det där meetinget när de där ryttarna tittade på. Men jag har insett att så kommer det inte bli. Jag kommer aldrig kunna äga fyra ponnyer som jag kan repetera och öva på. Jag kommer inte kunna rida på de där nationella meetingen och starta 2 ponnyer i varje klass. Det är inte mitt liv och det har jag förstått. Men det gör de inte speciellt mycket lättare att acceptera det. Att bara säga "nej tyvärr" till mina drömmar och se sin framtid som alltid varit vädligt klar i mitt huvud bara på nåt sätt försvinna bakom en stängd dörr. Men vad ska jag göra? Denna sporten kommer aldrig bli rättvis. Den kommer aldrig att vara en sport för alla. Och just nu, är jag så ofantligt trött på det. Att inte ha samma förutsättningar att lyckas som andra bara för att mina föräldrar inte har ett tillräckligt fint efternamn eller är VD´s på varsitt flashigt företag. 
 
Jag vill det här så fruktasnvärt, äckligt mycket att jag bara dör lite innombords när jag tänker på hur svårt det kommer bli. För utan pengar, eller något vädligt speciellt, kommer du ingen fucking stans i denna sporten. 
 
Jag hoppas någon, någongång kommer se min vilja och kämparinsikt och väga den tyngre än några jäkla nollrundor under min ponnytid. Eller hur mycket pengar mina föräldrar har på något bankkonto.
 
 
Längst in hoppas jag ändå att det finns någon liten fé som hör min bön och gör så att något magiskt sker. För tro mig, älskade ridsport. Så lätt blir ni inte av med mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag vet att folk svälter i Afrika och dör i Ebola, men detta känns som ett väldigt stort dilemma just nu. Och ja, jag är bitter.