Sen stallkväll

Julia Persson / 30 December, 2014 - 22:33 / Allmänt
0 kommentarer




Ninja i sina fina Ugg's 😀

Fav

Julia Persson / 30 December, 2014 - 15:38 / Allmänt
0 kommentarer






Köttat på gymmet, o nu mys😅

Breakie

Julia Persson / 30 December, 2014 - 12:21 / Allmänt
0 kommentarer

Jag vet att klockan är över 12...

Training

Julia Persson / 28 December, 2014 - 15:03 / Allmänt
0 kommentarer

Hästarna trimmade, nu min tur! 



Beautiful morning

Julia Persson / 28 December, 2014 - 14:30 / Allmänt
0 kommentarer








December 25th 2014

Julia Persson / 25 December, 2014 - 19:47 / Allmänt
0 kommentarer

Hallåja, läget? 
 
Här är allt lagom dött, men ganska mysigt nu precis efter julen. Jag håller på att göra om på mitt rum lite, när jag känner för förändring brukar jag alltid ändra om på mitt rum.
Liksom när jag ordnar upp och skapar förändring inuti mig själv (huvudet) så ser jag helt plötsligt saker med ett annat perspektiv. Man ser hur fula dedär tavlorna var, vilken dammig kudde eller hur många ljuskoppar du har.
När något kommer in måste något annat ut liksom. 
Nästa år kommer jag tänka extra mycket på dessa punkterna och skriva upp dem på massa olika ställen i min närhet. På stallet, i skolan, hemma, på rummet, och ja. NI fattar. 
 
* Var snäll mot dig själv och din kropp. 
 
* Take a fucking chillpill.
 
*Vad gör det om hundra år. 
 
* Le
 
*Du klarar det. 
 
*Fyfan vad du är bra. Supergirl
 
*Always Sparkle.
 
 
Mitt drömår 2015 skulle vara precis motsatsen till detta. 
Jag vill inte stressa runt i livet och bara låta det gå. För livet är ju trots allt det som händer medan du är upptagen med att göra nya planer. Det finns ju liksom inget att vänta på. Livet, det är det du lever just nu. Jag har ibland lite svårt att fatta det. Min hjärna är på 23476 olika ställen samtidigt och jag har så svårt att fokusera. På mattelektionerna är jag i stallet och i stallet är jag halvvägs igenom en svenskatext.
Jag måste lära mig att dela upp sakerna. Kunna slappna av hemma och vara fokuserad i skolan. Kunna njuta en svinkall kväll i rishuset när bästa kompisarna är hemma och kollar på serier med godis. Att alltid kunna hitta de fina sakerna i vardagen. Skolan är så härlig när jag lyckats fokusera hela dagen och lämna det där och gå hem. Ifall jag planerar alla hemuppgifter, läxor och prov, så kommer jag kunna avverka mer i skolan och kunna lämna det där när jag går hem. 
 
Jaja, kommer ett längre och bättre inlägg närmre nyår, men här har ni ett smakprov. 
 
 

Julen hittade till Skåne tillslut

Julia Persson / 25 December, 2014 - 13:35 / Allmänt
0 kommentarer




Day

Julia Persson / 24 December, 2014 - 00:58 / Allmänt
0 kommentarer

   


I Skåne har det regnat lite.

❤️❤️

Julia Persson / 22 December, 2014 - 18:56 / Allmänt
0 kommentarer



 





Livet i leran

Julia Persson / 22 December, 2014 - 12:27 / Allmänt
0 kommentarer








Det förstör oss.

Julia Persson / 17 December, 2014 - 14:46 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
Ont i magen. Ångest. Huvudvärk. Illamående. 
 
Självklart är det skolan jag pratar om. Stället som brukade vara en trevlig plats, där man kunde göra drömmar till verklighet och där man formades som människa inför livet. Hade du gjort överlag bra saker, gjort ditt bästa och visat att du kunde det man gått igenom tidigare så fick du automatiskt ett bra betyg. Du fick det du kämpade för. 
Folk pratade om vad de skulle göra i helgen på rasterna. Man pratade om vilka skor som var snyggast, vilket låt som var sååå sjukt bra eller vilken film som just kommit ut på bio. 
 
Men idag.
 
Detta är saker man hör om man går förbi elever i 8:an - 9:an. 
 
"Vad hade du för betyg i kriteriet Samtala o diskutera?"
 
"Jag hade 5 på A men 3 på C" 
 
"Vart finns idrottsmatrisen?"
 
"Har du skrivit dokumentationen på bilden du målade?"
 
"Har du bara C? Jag har A."
 
Detta är vardag för så många ungdomar i Sverige. Vi måste prestera HELA TIDEN. Du får inte lov att ha en dålig dag. Det finns inte på kartan. Har du migrän en dag, så är det mycket synd om dig, men tyvärr så når du inte upp till alla 20 kriterier som du ska ha nått upp till detta året. Du hade ju en på C så tyvärr måste jag sänka dig. Ledsen. 
Eleven kan ha presterat på topp ALLA dagar det året förutom just den. 
 
Man pressar in information i huvudet, för att sekunden efter provet ha glömt ALLT. Kunskapen är inte det viktiga, utan det är betyget. Det snackas ALDRIG NÅGONSIN om hur mycket man lärt sig, utan endast om hur mycket du verkligen borde höja dig i matte. 
Man orkar inte. Man gör det inte. Man står inte ut med att HELA tiden vara under press. Vi har redan press från alla möjliga håll i samhället. Vi behöver inte mer. 
Jag förstår att vi på något sätt behöver bli bedömda, men var går gränsen? 
 
Jag låg på ett solklart A i slöjd. Jag gjorde sedan fel en gång, och där rök mitt betyg. För att jag gjorde ETT fel. Jag hade skrivit en klockren dokumentation, där jag beskrivit felet i detalj och berättat vad jag skulle ha gjort i stället osv. Man borde kolla på helheten istället för att såga småfel. SMÅ, SMÅ FEL. Alla gör fel. 
Hur fungerar detta? hur tänkte skolverket när de la fram detta förslaget? 
 
Fine, det finns fördelar. Man ligger oftast inte och väger mellan olika betyg eftersom det finns fler "små teg" istället för att det är så stor skillnad mellan betygen. När lärare använder matriserna på rätt sätt får man en tydlig överblick av vad som måste förbättras. 
Men vad är det vi ser? Fler depressioner än tidigare, mer stressade människor, fler självmord. Det är få som klarar av att leva med konstant press. Många, framförallt tjejer har jag märkt, är fyllda till bredden av prestationsångest. Många är egentligen ambitiösa, men när det blir för mycket stänger de av och skiter i allt istället. Är det så vi vill ha det? 
Vi har inte tid med allt. De flesta lever ett liv utanför skolan. Vi behöver vänner, sport, hobbies. Det är saker vi behöver för att må bra. 
 
Ja, Sverige det är upp till er. Ni får själv väga för o emot. Vad väger tyngst för er; resultat eller välmående? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WHY

Julia Persson / 11 December, 2014 - 00:20 / Allmänt
0 kommentarer



It's a lifestyle

Julia Persson / 09 December, 2014 - 07:33 / Allmänt
0 kommentarer